Vacature vrijwilligers

 
 

Sportfondsen Gooise Meren

Sportfondsen Gooise Meren is een onderdeel van de Sportfondsen Groep, die vele voorzieningen exploiteert zoals zwembaden, sporthallen, ijsbanen, multifunctionele sportcentra en sociaal-culturele centra. Sportfondsen exploiteert in de gemeente Gooise Meren zwembad en sportaccommodatie De Zandzee, zwembad en sportaccommodatie De Lunet en diverse gymzalen.

Gooise Meren Beweegt

Gooise Meren Beweegt vindt het belangrijk dat iedereen, jong en oud, op een positieve wijze het plezier van sporten en bewegen samen met anderen ervaart en zich bewust is van een gezonde en actieve leefstijl.

Gooise Meren Beweegt draagt bij aan een inclusieve samenleving, gezondere leefomgeving, toekomstbestendige sportverenigingen en verbindt en werkt samen met organisaties om inwoners aansluiting te laten vinden bij sport- en beweegaanbod en hun kennis te geven over een gezonde en actieve leefstijl.

Gooise Meren Beweegt bestaat uit Buurtsportcoaches, Verenigingsondersteuners, een Jongeren op Gezond Gewicht regisseur en diverse ondersteunende functies. Wij zoeken:

Enthousiaste vrijwilligers voor het ondersteunen van beweegactiviteiten en/of lesgeven

Wat ga je doen?

Gooise Meren Beweegt faciliteert diverse beweegactiviteiten, sportdagen, fitheidstesten voor jong en oud, bijeenkomsten voor verenigingen en organisaties. Voor onze activiteiten zijn wij altijd op zoek naar helpende handjes. De invulling hiervan kan variëren: flyeren, gastvrouw, begeleiden van mensen of sport- en beweegles geven.

Voorbeeld 1: Sport en Spel, Naarden Keverdijk (aanbieder - Versa Welzijn)

Gedurende de schoolweken m.u.v. vakanties biedt Kinderwerk Versa Welzijn wekelijks een sport activiteit aan: 'Sport en Spel', gericht op 6 tot 12-jarige buurtkinderen. Momenteel wordt de activiteit nog gedragen door de Buurtsportcoach, inclusief stagiaire. Ben jij degene die met ondersteuning deze les wilt gaan geven? De sportactiviteit is op dinsdag van 15:30-16:30 uur. Locatie: sportplein bij de SCAN; Majoor Kampsstraat 3. Heb jij affiniteit met kinderen en sporten? Enthousiast, maar niet zeker of je het lesgeven compleet onder de knie hebt? De Buurtsportcoach begeleidt je graag hierin!

Voorbeeld 2: Gastvrouw' bij de ontmoeting en beweegactiviteit in de Zandzee

Volwassenen kunnen naast het sociale aspect van samen koffie drinken, gezamenlijk bewegen bij de beweegactiviteit in de Zandzee. De beweegactiviteit is voor senioren en wordt gehouden van 11:00 – 12:00 uur in de Sporthal De Zandzee, Struikheiweg 14 in Bussum. In de les wordt gebruikt gemaakt van een stoel, waardoor het geschikt is voor mensen die minder mobiel zijn. De docente krijgt wekelijks ondersteuning van een stagiair en een Buurtsportcoach.

Wie ben jij?
Wij zoeken een actieve, sociale vrijwilliger die de Nederlandse taal beheerst en bij voorkeur affiniteit en ervaring heeft met jong of oud en interesse in sport, bewegen en/of een gezonde leefstijl.

Enthousiast, maar niet zeker of je het lesgeven zou kunnen? De Buurtsportcoach begeleidt je graag hierin!

Wat krijg je ervoor terug?

Dat vrijwilligerswerk onverplicht en onbetaald is, betekent niet dat er geen waardering tegenover dient te staan. Gooise Meren Beweegt vindt het belangrijk haar vrijwilligers te waarderen voor hun inzet om hiermee de vrijwilligers te motiveren en te binden aan de organisatie.

  • Een onbetaalbare glimlach;
  • Samenwerking met een fijn team;
  • Je ontvangt een kerstpakket;
  • Je ontvangt een reiskostenvergoeding.

Interesse?

Heb je interesse in deze vacature, stuur dan je motivatie en CV naar l.hinloopen@sportfondsen.nl , Laura Hinloopen o.v.v. Vrijwilliger Gooise Meren Beweegt”.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag maakt deel uit van onze selectieprocedure.
Voor informatie en vragen kunt je terecht bij: