Nieuws:

Week van de Mediawijsheid (4 t/m 11 november 2022)

Via sociale media delen we leuke momenten uit ons leven en maken we ons hard voor wat we belangrijk vinden. Met een like geef je een positieve reactie op video’s, berichten of reacties van anderen. Maar niet elke online interactie is leuk en soms gaat het mis. We begrijpen elkaar verkeerd en met de veiligheid van een scherm tussen ons in, is een nare reactie zo geplaatst. Een meningsverschil kan leiden tot ruzie, haatreacties of publiekelijk aan de digitale schandpaal genageld worden.

Dit jaar staat de Week van de Mediawijsheid (4 t/m 11 november 2022) in het teken van 'Like en Cancel' en gaat over het stimuleren van sociaal gedrag online. Ook in Gooise Meren maken we deze week ruimte om hierover in gesprek te gaan. Onderaan deze pagina vind je het hele activiteitenoverzicht in Gooise Meren voor de Week van de Mediawijsheid (download). Voor zowel de jeugd, ouders en professionals zijn er activiteiten, webinars en online uitdagingen en cursussen. 

Tip: kijk ook eens op de site van Bibliotheek Gooi en Meer voor alle activiteiten die zij organiseren tijdens de Week van de Mediawijsheid.

Meer informatie over de Week van de Mediawijsheid vind je op www.weekvandemediawijsheid.nl. Mediawijsheid.nl biedt heldere, overzichtelijke info voor iedereen die zich wil verdiepen in mediawijsheid.

In samenwerking met Sportfondsen Gooise Meren, STAD Gooi, Gemeente Gooise Meren, Bibliotheek Gooi en meer, JOGG Gooise Meren, Versa Welzijn, GGD Gooi en Vechtstreek en Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek.

Overzicht activiteiten Week van de mediawijsheid (PDF)