Nieuws:

Twee prachtige dagen schoolvoetbal bij BFC & SDO

Woensdag 2 maart vond de aftrap van het schoolvoetbaltoernooi 2022 plaats. Onze stagiair Jordy was van de partij en schreef onderstaand verslag.

Organisatie schoolvoetbaltoernooi 2022 (v.l.n.r.): Tessa, Sidney & Jordy
Organisatie schoolvoetbaltoernooi 2022 (v.l.n.r.): Tessa, Sidney & Jordy

Woensdag 2 maart BFC Jongens D
De start van schoolvoetbaltoernooi 2022 begon prachtig; de zon scheen, er mocht weer met publiek gespeeld worden én de kinderen hadden plezier bij voetbalvereniging BFC. Iedereen stond te popelen om te beginnen en de kinderen waren enorm fanatiek. Buiten het fanatisme stond plezier natuurlijk centraal op deze mooie dag. Nadat alle teams waren aangemeld en de ballen klaar lagen ging het schoolvoetbaltoernooi Gooise Meren Beweegt 2022 officieel van start! 

In samenwerking met JOGG en de Albert Heijn was een fruitkraam geregeld, waar de jongens maar geen genoeg van konden krijgen. Ook de bezoekers en begeleiders pakten zo af en toe een banaantje mee.

Fruitkraam in samenwerking met JOGG en Albert Heijn

Met het systeem van Tournify kon de organisatie de resultaten nauwkeurig online zetten. Na ruim vijf uur voetballen waren alle uitslagen bekend; vreugde bij de teams die zich hadden gekwalificeerd en verdriet bij de verliezers in de poule. Ondanks de teleurstelling was het te merken dat de kinderen een fanatische dag hadden gehad op het complex bij BFC. Dit was óók te merken aan de positieve feedback van zowel de begeleiders als de kinderen.

Woensdag 9 maart SDO Meiden E/D
Nadat de kop van het schoolvoetbaltoernooi er af was stonden de meiden van groep 5 tot en met 8 te trappelen op het sportcomplex van SDO. Net als vorige week kon dit in ieder geval niet aan het weer liggen; het was opnieuw zonnig en er stond amper wind. Een prachtige dag om het schoolvoetbaltoernooi te organiseren! Ook deze woensdag stond er, met dank aan JOGG en de Albert Heijn, een fruitkraam op het complex.

Na wat consternatie bij het aanmelden van de teams, verliep de dag evenals bij BFC zoals gepland. De ballen begonnen met rollen om 13.00 uur en de meiden konden er maar geen genoeg van krijgen. Ook de toeschouwers en begeleiders stonden hun favoriete teams gedreven en positief aan te moedigen langs de zijlijn. Aan het einde van de middag was het ongeloof van de teams die niet door waren naar de winnaarsronde merkbaar. De teams die wél door waren naar de volgende ronde waren uiteraard door het dolle heen. 

Na ruim vijf uur te hebben gevoetbald, stonden volledige teams nog steeds op het complex een balletje trappen en maakten ze geen aanstalten om naar huis te gaan. Nadat we de meiden hebben moeten smeken of ze alsjeblieft het complex konden verlaten, keken we terug op een fantastisch dag bij SDO. 

Op naar woensdag 16 maart bij SDO; tot dan!

Speelschema's & standen schoolvoetbaltoernooi 2022
Kijk voor een compleet overzicht van alle deelnemende scholen, alle schema's, standen etc. op https://www.tournify.nl/live/schoolvoetbalgooisemeren