Nieuws:

Tevreden deelnemers bij 'Fit & Vitaal 2022; Kom In Beweging!’

Speciaal voor alle senioren tussen de 67 en 80 jaar organiseerde Gooise Meren Beweegt half oktober in Muiden en Bussum Zuid 'Fit & Vitaal 2022; Kom In Beweging!’.

Fysiotherapeuten, diëtisten en andere professionals stonden klaar om samen met de senioren aan de slag te gaan om zo te ontdekken hoe het gesteld was met hun kracht, balans, lenigheid en algehele gezondheid. Met deze resultaten als basis gingen de deelnemers vervolgens in gesprek met een Buurtsportcoach van Gooise Meren Beweegt om samen op zoek te gaan naar passend beweegaanbod. Natuurlijk was er ook ruimte voor een kopje koffie of thee en was er een markt met relevante informatie.

Medisch, mentaal & sociaal
Regisseur Gezonde Leefstijl Volwassenen & Senioren Miek van Setten: “Tijdens de verschillende fit- en vitaaltesten hebben we gekeken naar een stukje medisch zoals bloeddruk en cholesterol. Maar ook bijvoorbeeld naar hoe iemand opstaat uit een stoel. Zijn mensen goed in balans of hebben ze een risico op vallen? Daarnaast kwam ook – heel belangrijk – het mentale en sociale welbevinden van onze senioren aan bod. Vervolgens hebben we samen met de deelnemers gekeken welke beweging goed past bij hen. Dus zowel wat ze aan zouden kunnen, maar ook waar ze juist goed in zijn. De beweegmogelijkheden in Gooise Meren zijn zeer gevarieerd; van wandelen en hardlopen tot stoelgym of begeleid sporten bij een fysiotherapeut." 

Fit & Vitaal gemist?
Heeft u 'Fit & Vitaal 2022’ gemist en had u ook graag deel willen nemen? Stuur dan een berichtje naar info@gooisemerenbeweegt.nl met uw naam, e-mail en telefoonnummer o.v.v. Fit & Vitaal. Wanneer wij opnieuw een soortgelijk event in Gooise Meren organiseren ontvangt u bericht van ons.

Beweegloket Gooise Meren Beweegt
Wilt u nu al graag meer bewegen en gezonder gaan leven, maar weet u niet zo goed waar te beginnen en dit aan te pakken? Of bent u op zoek naar beweegmogelijkheden voor een ander zoals uw partner, ouder of kind? De Buurtsportcoaches helpen u graag op weg op een van de 'beweegloket- momenten' in de gemeente Gooise Meren. Voor locaties en tijden kijkt u op www.gooisemerenbeweegt.nl/beweegloket

Natuurlijk kunt ook contact opnemen met Miek van Setten, Regisseur Gezonde Leefstijl Volwassenen & Senioren: m.vansetten@gmbeweegt.nl, tel: 06 - 40 44 28 20.

U bent van harte welkom om op ontdekking te gaan naar een fitter en vitaler leven. Het team van Gooise Meren Beweegt helpt u hier graag bij!