Nieuws:

Terugblik finaledag schoolvoetbaltoernooi 2022 Gooise Meren

Woensdag 13 april vond de finaleronde van het schoolvoetbaltoernooi 2022 plaats. Onze stagiair Jordy was present en schreef onderstaand verslag.

Geen wolkje aan de lucht
De finaleronde begon net als alle andere schooltoernooidagen met prachtig weer en geen wolkje aan de lucht. Het werd voor de eerste keer gehouden bij voetbalvereniging NVC Naarden. Er waren professionele scheidsrechters aanwezig van het ROC (MBO College Hilversum). Dat was ook wel nodig, want er stond enorm veel druk achter deze dag. Wanneer je met je team één wedstrijd verloor, lag je uit het toernooi en bij gelijkspel volgden penalty’s.

Klaar voor de strijd
Zo’n 350 sportievelingen, die alleen tevreden waren met de winst, waren aanwezig op het complex van NVC. Ieder team kwam enkel en alleen voor de beker met nummer 1 erop. Dit zag je natuurlijk ook terug op het veld; geconcentreerd, gefocust en klaar voor de strijd op het veld! Nadat de nodige voedingstoffen van de door de plaatselijke Albert Heijn geschonken bananen, appels en mandarijnen binnen waren kon het toernooi beginnen.

“Alles om onze school te laten winnen!’’
Na de start van het toernooi was meteen duidelijk dat het niveau van het voetbalspel heel hoog lag en de teams enorm dicht bij elkaar lagen. Waar je in de voorrondes nog absurde uitslagen zag van 5-0 of zelfs meer, zag je in deze finaleronde veel gelijkspel en spannende wedstrijden. Niet alleen de spelers waren fanatiek. Er was deze woensdagmiddag ook veel publiek op de been met allerlei spandoeken met aanmoedigingsteksten. “Alles om onze school te laten winnen!’’ De druk stond er vol op, maar het bleef sportief en vreedzaam waardoor de EHBO enkel en alleen pleisters hoefde te plakken. Ook een mooi compliment naar de scheidsrechters van het ROC!

Koning/koningin Schoolvoetbal Gooise Meren
Natuurlijk was er ongeloof en woede wanneer een team werd uitgeschakeld, maar de trots dat ze in de finaleronde stonden was duidelijk zichtbaar op de gezichten van de spelers. Nadat de 8ste-, kwart- en halve finales gespeeld waren konden de finales beginnen. Welk team zou koning/koningin schoolvoetbal van de gemeente Gooise Meren worden. De spanning bouwde zich op en iedereen was benieuwd wie deze titel zou veroveren. Zelfs de scheidsrechters konden het niet laten om te blijven en pakten een trein later.

Enorm spannende finales
De finales waren enorm spannend maar uiteindelijk zijn de volgende teams terecht bekroond tot koning/koningin schoolvoetbal.

Finale Gooi-Noord
Nadat de prijzen waren uitgereikt stonden de teams alweer te springen om de volgende ronde van het schoolvoetbaltoernooi; de finale Gooi-Noord. Tijdens deze ronde doen niet alleen de scholen uit Gooise Meren mee, maar ook scholen uit de BEL-Gemeenten en Huizen.