Nieuws:

Scholen Tour Gooise Meren: belevenissendag voor scholieren voortgezet onderwijs

Op donderdag 30 juni organiseert Gooise Meren Beweegt de Scholen Tour op de Vitusmavo in Naarden. Tijdens deze tour gaan wij samen met diverse maatschappelijke, ondersteunende en bewegende organisaties naar de leerlingen toe om ze een belevenissendag te bieden. Begin juni konden leerlingen van het Vitus College Bussum al kennismaken met een lightversie van de Scholen Tour tijdens het Vitus Festival.

Vitus Festival meets de Scholen Tour
Tijdens deze lightversie van de Scholen Tour waren de volgende organisaties aanwezig:
Versa Welzijn
met onder andere jamsessies, Join Us, Meldpunt Discriminatie, Stichting Talent and Dreams (STAD) Gooi met een Photo Booth, Gemeente Gooise Meren met escape activiteit Cyber24, Gooise Meren Beweegt met GameTime en Handboogschieten, JOGG en het Voedingscentrum met de Blender Bikes en een quiz over gezonde voeding. Daarnaast had het Vituscollege zelf ontzettend veel leuke activiteiten geregeld. Ook burgemeester Han ter Heegde en wethouder Geert-Jan Hendriks brachten een bezoek het Vitus Festival. Zij wilden graag ontdekken wat er allemaal te doen was en deden enthousiast mee. Het festival was een groot succes en in de wandelgangen ging zelfs het gerucht dat dit ‘naar meer smaakte’. Voor de deelnemende instanties van de Scholen Tour was het een mooie mogelijkheid om proef te draaien voor de pilot-versie op de Vitusmavo in Naarden donderdag 30 juni aanstaande.

Ontstaan Scholen Tour Gooise Meren
Toen de scholen weer open gingen en steeds duidelijker werd wat de impact van de coronacrisis op onze jongeren is, staken wij in Gooise Meren de koppen bij elkaar om de jongeren weer op de goede weg te helpen. De buurtsportcoach en JOGG-regisseur bedachten daarom de Scholen Tour; een combinatie van doe-activiteiten, workshops en informatie op posters/banners/filmpjes van onder andere de volgende instanties: Versa Welzijn, STAD Gooi, Voedingscentrum, gemeente Gooise Meren, Meldpunt discriminatie, 3X3 basketbal, Maatjes Project, Jeugdfonds Sport & Cultuur en Gooise Meren Beweegt. Voor de eerste- en tweedejaars scholieren trekken de deelnemende instanties alles uit de kast om in veertien ronden de scholieren mee te nemen in allerlei interessante, prikkelende, uitdagende en sportieve activiteiten en workshops in en rondom de school.

Interesse schoolleiders andere scholen
Ook andere schoolleiders en organisaties hebben inmiddels al interesse getoond in de Scholen Tour. Een aantal van hen zal de pilot op de Vitusmavo dan ook bezoeken om te zien of ook zij deel uit willen maken van dit mooie project; dan wel als samenwerkingspartner dan wel als ontvanger. Op dit moment zetten we laatste puntjes op de i om alles in goede banen te laten lopen!

Informatie
Meer weten over de Scholen Tour Gooise Meren of een bezoek brengen aan de Scholen Tour op donderdag 30 juni? Neem dan contact op met JOGG-regisseur Miek van Setten: 06-40 44 28 20.