Nieuws:

"Leuk georganiseerd en veel activiteiten!"

Geslaagde Scholen Tour Vitusmavo

"Leuk georganiseerd en veel activiteiten. Het gamen vond ik het leukst, omdat ik dat zelf al veel doe en heel erg leuk vind. Jammer dat de activiteit 3x3 basketbal niet doorging. Maar tijdens GameTime hoorde ik dat dit 3x3 basketbal iedere zondag is, dus dat wil ik zeker een keer gaan proberen", aldus een enthousiaste Jordi (12), één van de eersteklassers die deelnam aan de Scholen Tour op de Vitusmavo in Naarden vanmorgen. 

Belevenissendag
Donderdag 30 juni organiseerde Gooise Meren Beweegt de Scholen Tour op de Vitusmavo in Naarden. Tijdens deze tour gingen diverse maatschappelijke, ondersteunende en bewegende organisaties naar de leerlingen toe om ze een belevenissendag te bieden. Begin juni konden leerlingen van het Vitus College Bussum al kennismaken met een lightversie van de Scholen Tour tijdens het Vitus Festival.

JOGG-regisseur Miek van Setten: "We hadden vandaag zeven workshops verdeeld over de ochtend (leerlingen eerste klas) en de middag (leerlingen tweede klas). Een combinatie van bewegen, maatschappelijke ondersteuning en gezondheid. Stichting Talent and Dreams (STAD) Gooi was aanwezig met de silent disco. Uiteraard vertelden ze de eerste- en tweedeklassers ook wat ze hen te bieden hebben. Het Voedingscentrum was aanwezig om te vertellen over gezond eten met aansluitend als ludieke actie van JOGG smoothies maken op de Blender Bikes. Versa Welzijn deed een stukje theater samen met Join Us. Ook vertelden ze hier wat over het Maatjesproject

Gemeente Gooise Meren was aanwezig met de escape activiteit Cyber24. Tijden de gastles van Meldpunt Discriminatie gingen de leerlingen in gesprek met elkaar over beeldvorming, vooroordelen, discriminatie, pesten en respectvol met elkaar om gaan. Buiten was het tijd voor wat beweging tijdens een bootcampworkout van The Workouts. Bij GameTime van Gooise Meren Beweegt konden de jongeren gamen op de verschillende gamecases. Ik heb enthousiaste verhalen van zowel de leerlingen als de aanwezige organisaties gehoord. Kortom een geslaagde dag!"


Lees ook het eerder verschenen artikel: 'Scholen Tour Gooise Meren: belevenissendag voor scholieren voortgezet onderwijs'.