Nieuws:

Nieuw basketbalveld Ruijterplein officieel geopend

Van eerst alle lijnen zelf trekken naar een spiksplinternieuw basketbalveld.

Afgelopen weekend werd het nieuwe basketbalveld Ruijterplein aan de Groene Long in Bussum officieel geopend. Officieel, want de echte basketbalfans konden natuurlijk niet wachten en hadden inmiddels al weer wat potjes gespeeld.  

Initiatiefnemer Ti Vargas Grin (43) is met recht trots op het project. Jaren geleden wilde hij meer bewegen en afvallen. "Basketbal is mijn favoriete sport. Na contact met de gemeente werden echte lijnen op de grond gezet. Voor die tijd tekenden wij die op het veld." De netjes aan de baskets hing hij zelf op. Ti kreeg steeds meer mensen enthousiast om een balletje te schieten. Ti: "Zo ontstond Zlam Sunday. Het begin van onze basketbal community."

Via buurtsportcoach Patrick kwam Ti in contact met de gemeente Gooise Meren. Met uiteindelijk als geweldig eindresultaat het nieuwe basketbalveld. Ti: "Inmiddels is naast Zlam Sunday ook Dunkin' Donderdag ontstaan. Onze community bestaat inmiddels uit zo'n 60 enthousiaste basketballers." 

3x3 Unites Leader Course
Ti werkt nauw samen met 3x3 Unites. Deze organisatie zet zich in om basketbal terug naar de pleintjes te brengen. Zij gaven hem dan ook advies bij de bouw van het nieuwe pleintje. Ti volgde bovendien de Leader Course van 3x3. De deelnemers van deze cursus leren belangrijke life skills zoals oplossingsgericht denken, verantwoordelijkheid en leiding durven nemen. Ook kunnen ze hiermee basketbaltrainingen geven aan kinderen van 12-16 jaar. Tijdens de opening werden alle Leader-diploma's uitgereikt. Ti: "Dankzij een subsidie van JOGG Gooise Meren konden meerdere mensen deelnemen aan de Leader Course."

Ook zin om een balletje te schieten? Je bent van harte welkom op het Ruijterplein in Bussum:

Meer informatie is te vinden op Instagram @ruijterplein.