Nieuws:

Introductie Sportplatform tijdens Sportcafé

Na een lange coronaperiode vond donderdag 16 september weer een sportcafé plaats. Op deze avond kwamen 22 sportverenigingen bij Tempo Atletiek Vereniging bij elkaar om te praten over welke thema’s er spelen bij verenigingen en hoe ze elkaar kunnen versterken. De avond was heel geschikt voor het uitwisselen van informatie, tips en ideeën.


Het Sportcafé stond in het teken van het introduceren van het Sportplatform. Dit is een initiatief uit het Lokaal Sportakkoord met als inzet de kennisdeling tussen sportverenigingen te stimuleren.

Op de avond waren bestuursleden van ruim 20 verenigingen uit Gooise Meren aanwezig. Van hockey, voetbal en tennis tot schaken, biljart en schaatsen. Een grote variëteit en ook veel verschillende gespreksonderwerpen. Gedurende de avond heeft iedere vereniging zich voorgesteld door te vertellen wat voor vereniging ze zijn, waar ze als vereniging trots op zijn en welke actuele thema’s er spelen. Zo kwamen er veel verschillende onderwerpen aanbod, zoals werving en behoud van (jeugd)leden, communicatie met leden, vrijwilligersbeleid en hoe om te gaan met de nieuwe coronamaatregelen.

Onder het genot van een drankje en sushi was er, tussen de voorstelrondes door, voor de verenigingen tijd om onderling met elkaar in gesprek te gaan. Dit heeft geleid tot een nuttige en gezellige avond. Een mooie start van het Sportplatform!