Nieuws:

'Ik wil graag bewegen op een laagdrempelige manier. Wat zou voor mij geschikt zijn?'

Afgelopen vrijdag liet Leefstijlcoach Marjolein van Driel de deelnemers van haar CooL programma kennismaken met ons uurtje Racketlon in Sportcentrum De Zandzee in Bussum. Marjolein: "Samen met Buurtsportcoaches Anouck en Jeffrey hebben wij het al vaker gehad over wat we samen kunnen doen. Natuurlijk kan een Buurtsportcoach vertellen wat hij/zij doet of we laten een video zien, maar de deelnemers zelf een les laten ervaren is nog beter. Toen kwam Racketlon ter sprake wat ook nog eens heel leuk is om samen te doen. Zo aan de reacties te horen hebben ze het goed ervaren."

Tennis tijdens Racketlon
Tennis tijdens Racketlon

Wat is CooL?
Het Coaching op Leefstijl (verder genoemd CooL) programma voor volwassen is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). De GLI helpt mensen met overgewicht meer te bewegen en gezond te eten. Marjolein: "In de GLI zitten verschillende soorten porgramma's zoals de BeweegKuur, SLIMMER en CooL die goedgekeurd zijn en in de basisverzekering zitten sinds 2019." 

Alle deelnemers van het CooL programma hebben het doel af te vallen en gezonder te leven. Marjolein: "Het gaat hier om een tweejarig programma dat echt gericht is op gedragsverandering. Het is niet zo dat mensen een voorgeschreven dieet krijgen. Mochten ze daar wel behoefte aan hebben, dan kunnen ze daarnaast altijd naar een diëtist.  Het is echt gericht op gedragsverandering en de gewoontes die er ingeslopen zijn de afgelopen jaren."

De groep die nu de Racketlonles bezocht is de groep die Marjolein afgelopen november gestart is. Marjolein: "Ik start zelf twee keer per jaar een groep. We hebben een samenwerkingsverband met tien Leefstijlcoaches in Gooi en Vechtstreek. Samen zorgen we ervoor dat er iedere maand een nieuwe CooL groep kan starten."

Ter afsluiting van de Racketlonles legde Buurtsportcoach Jeffrey kort uit wat een Buurtsportcoach doet. Marjolein: "Het was goed om op deze manier met elkaar kennis te maken. Omdat een aantal deelnemers ook uit andere plaatsen komt heb ik voor hen een overzichtje gemaakt van de Buurtsportcoaches in hun eigen omgeving. Ze kunnen daar dan ook terecht met de vraag; 'Ik wil graag bewegen op een laagdrempelige manier, wat zou voor mij geschikt zijn?'"

Badminton tijdens Racketlon
Badminton tijdens Racketlon

Meer informatie over het CooL programma
Meer lezen of deelnemen aan het Cool programma in Gooi & Vechstreek? Ga dan voor meer naar de site www.leefstijlcoachesgooi.nl

Ook een keer meedoen aan onze Racketlonles? Je bent van harte welkom voor een proefles op vrijdagochtend in Sportcentrum De Zandzee in Bussum. Bekijk alle info over Racketlon op deze site.