Nieuws:

"Het voelt alsof je in een warm bad terechtkomt!"

Drie HBO-stagiairs aan het woord over hun stageperiode bij Gooise Meren Beweegt

Carlo aan het werk tijdens het Beach Event Muiderberg
Carlo aan het werk tijdens het Beach Event Muiderberg

Waarom je als HBO-student stage zou moeten lopen bij Gooise Meren Beweegt (GMB)? Een goede vraag voor Jordy van Eijk, Carlo Koelewijn en Tessa van Rootselaar. Drie HBO-studenten van verschillende opleidingen die hun stageperiode bij GMB onlangs succesvol én met veel plezier hebben afgerond. 

Dus ben jij óf ken jij die HBO- student ALO, Sportkunde, Sportmarketing, Esports, Communicatie, Commerciële Economie, Sport, Management en Ondernemen of van een andere sport/evenementen gerelateerde opleiding? Pay some attention, want dan weet je meteen waar je die motivatiebrief naar toe kan sturen!

Verantwoordelijkheid en vrijheid
Veel verantwoordelijkheid en vrijheid. De gemene deler in hun antwoord op de vraag waarom ze hun stage ook aan andere studenten aan zouden raden. Jordy: “Als je op zoek bent naar meer verantwoordelijkheden en bevoegdheden binnen je stage is GMB de perfecte organisatie voor jou. De medewerkers geven je binnen de organisatie enorm veel vrijheid. Daarnaast staan ze ook altijd klaar om je te helpen met verschillende zaken.”

Carlo: “Als stagiair kreeg ik de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen en daarnaast kreeg ik veel verantwoordelijkheden. Deze vrijheid zorgt ervoor dat er veel te leren valt binnen de organisatie. Daarnaast zijn de collega’s en de organisatie zo ingericht dat het voelt alsof je in een warm bad terechtkomt. Met collega’s die geïnteresseerd zijn in het werk dat je doet, maar daarnaast ook interesse tonen in al het andere wat je in het dagelijks leven doet. Dit geeft een vertrouwd gevoel en daarom kun je jezelf zijn.”

Tessa: “Het is een leerzame stage waarin je veel verantwoordelijkheid krijgt waardoor je ruimte hebt om jezelf te ontwikkelen. Doordat er zoveel verschil zit in werkzaamheden kan je je op veel vlakken oriënteren en er achter komen wat jou goed ligt. Ik raad het daarom zeker aan om hier stage te komen lopen en deel uit te maken van dit leuke team!”

Jordy van Eijk - student Sport, Management en Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam
Jordy liep van begin februari tot eind juni stage bij Gooise Meren Beweegt (GMB). Jordy: “Ik heb gesolliciteerd bij GMB als stagiair schoolvoetbaltoernooi communicatief coördinator naar derde partijen en stakeholders toe. Gedurende mijn stageperiode ben ik bezig geweest met het verstrekken van informatie en was ik fulltime bezig met het schoolvoetbaltoernooi. Het op tijd op de hoogte stellen van externe partijen zoals scholen, verenigingen, EHBO’ers, ROC en andere partijen behoorden tot mijn taken. Op de toernooidagen zelf was ik het aanspreekpunt voor begeleiders, spelers en scheidsrechters. Ik liep dan continu rond over het complex van de desbetreffende schoolvoetbalvereniging.”

Jordy heeft zijn stage bij GMB ervaren als informatief, gezellig en leerzaam. “Ik heb geleerd om in stressvolle momenten mijn hoofd koel te houden. Daarnaast heb ik ook veel geleerd op het vlak van projectmanagement.”

Op de vraag wat hij het leukste van zijn stage vond antwoordt Jordy enthousiast: "De toernooidagen! Het vraagt veel van je energie, maar je krijgt er een hoop blije kinderen voor terug. Als alles verloopt zoals vooraf uitgedacht en zowel de kinderen als derde partijen tevreden zijn, kom je er hoe dan ook met een positief gevoel uitrollen!”

Organisatie schoolvoetbaltoernooi 2022: vlnr Sidney, Tessa en Jordy

Carlo Koelewijn - Sportmarketing/Commerciële Economie aan de Hogeschool Saxion
Tijdens zijn stage bij GMB hield Carlo zich onder andere bezig met zijn afstudeeronderzoek. “Het onderzoek ging over hoe gamen ingezet kan worden bij sportverenigingen. Hiernaast heb ik mij voor verschillende projecten binnen GMB ingezet zoals bijvoorbeeld het schoolvoetbal, Gooise Meren Beweegtesten, GameTime en het Jachtseizoen. Dit waren voornamelijk uitvoerende taken.”

Carlo heeft zijn stage zeker als nuttig ervaren. “Het is een leerzame omgeving waarbij je veel ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Ik heb geleerd dat ondanks dat bepaalde dingen niet volgens plan gaan er altijd een manier is om tot een resultaat te komen. Daarnaast heb ik ervaren hoe het is om voor verschillende doelgroepen te staan en uitleg te geven. Elke doelgroep heeft een andere manier van reageren en is anders in de omgang. Van de medewerkers krijg je als stagiair veel eigen verantwoordelijkheden waardoor het mogelijk is om zelf veel te leren. Daarnaast wordt er een omgeving gecreëerd waar het mogelijk is om een eigen inbreng te hebben maar ook problemen aan te kaarten. Medewerkers zijn oprecht geïnteresseerd in je.”

Carlo zat tijdens zijn stageperiode niet vastgepind aan een bepaald project. Hierdoor had hij de mogelijkheid om veel verschillende projecten mee te kunnen maken. “Ik vond het heel leuk om naast mijn afstudeeronderzoek ook uitvoerend aan deze projecten mee te werken. Het gaf een beeld van de gehele organisatie en daarnaast zorgde het voor zeer gevarieerd werk.”

Tessa van Rootselaar - Eventmanagement aan de Hogeschool Utrecht
Tessa liep zelfs voor de tweede keer stage bij GMB. Tijdens haar vorige studie Sport en Bewegen aan het ROC van Amsterdam koos ze voor een stage als buurtsportcoach. Tijdens haar afstudeerstage van afgelopen periode hield Tessa zich bezig met het organiseren en uitvoeren van het schoolvoetbaltoernooi. “Mijn rol in het team was het coördineren van de wetstrijdzaken en het maken van alle planningen. Daarnaast gaf ik wekelijks een les ‘stoelfit’ aan een groep ouderen. Het was natuurlijk mijn 2e stage bij GMB waardoor ik al veel mensen kenden. Ik heb ook deze stageperiode weer als heel positief ervaren. Het team is supergezellig en hecht waardoor ik me meteen weer thuis voelde. Ook heb ik veel verantwoordelijkheden gekregen waardoor ik mezelf verder heb kunnen ontwikkelen in mijn leerdoelen. Zo heb ik nu bijvoorbeeld geleerd om onder druk te presteren en oplossingsgericht te denken.”

Wat ze het leukst vond? Met overtuiging antwoordt Tessa: “De uitvoerdagen van het schoolvoetbal. Hier komt samen waar je al die weken naar toe hebt gewerkt!”

Op dit moment hebben wij de volgende vacatures nog open staan: