Nieuws:

Gooise Meren Beweegt doet mee aan NOC*NSF Nationale Sportweek

16 tot en met 25 september 2022

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en sportief bewegen: dat is waar de NOC*NSF Nationale Sportweek van 16 tot en met 25 september 2022 om draait. Juist nu is dat belangrijk. Als gevolg van de coronacrisis is de sportdeelname namelijk drastisch afgenomen en nog lang niet terug op het oude niveau. Onder jongeren is de terugloop relatief het grootst. Dit terwijl voldoende beweging juist zo gezond is.

Programma Nationale Sportweek Gooise Meren Beweegt
Tijdens de Nationale Sportweek van 16 tot en met 25 september organiseert Gooise Meren Beweegt daarom verschillende activiteiten en/of sluiten we ons aan bij activiteiten georganiseerd door derden. Gooise Meren Beweegt vindt het belangrijk dat iedereen, jong en oud, op een positieve en motiverende wijze het plezier van sporten en bewegen, samen met anderen ervaart en zich bewust is van een gezonde leefstijl. Kom je ook in beweging?

Vrijdag 16 september - Young Go Loud (Bussum Cultureel)
Wilhelminaplantsoen – 18.00 – 23.00 uur
Dit music, art & streetculture event is voor en door jongeren. Het hart van het event vormt het urban music stage met DJ’s, rap en bands. Naast het muziekpodium zijn er demo’s 3x3 basketball, een open training calisthenics, streetdance, skatedemo’s en natuurlijk een foodkeet en terras om te chillen. 

Zaterdag 17 september – Culturele Markt (Bussum Cultureel)
Tijdens Bussum Cultureel is Gooise Meren Beweegt zaterdag 17 september aanwezig van 11.00 tot 17.00 uur met een stand op de Culturele Markt. Wie de markt bezoekt, komt niet alleen voor het aanbod van creatievelingen, kunstenaars, Fair-trade producten, aanbieders van workshops en de muziek-, toneel- en dansverenigingen. Maar ook voor de gezelligheid, verrassend straattheater, vele kinderactiviteiten en fijne terrassen. Kom je gezellig langs? Je vindt ons op het Wilhelminaplantsoen.

Dinsdag 20 september - GameTime Special (12+)
Kom jij ook gamen, sporten en chillen? Kom dan naar de GameTime Special op dinsdag 20 september van 16.30 - 18.00 uur in de Plataan (Majoor Kampsstraat 3) in Naarden. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Vrijdag 23 september - Open lessen sporthal De Zandzee
Altijd al eens een sport met een racket uit willen proberen? Misschien heb je al ervaring met een racketsport en wil je het graag weer oppakken? Of ben je op zoek naar een beweegles voor je algehele fitheid? Kom dan vrijdag 23 september naar Sportcentrum De Zandzee . Tijdens de open lessen @Zandzee en Racketlon laten de Buurtsportcoaches je graag kennismaken met deze leuke én gezellige beweegvormen. Je bent van harte welkom. Tussendoor en na afloop is er voor de liefhebbers natuurlijk tijd om nog even gezellig na te praten onder het genot van een kopje koffie/thee.

Bezoek tijdens de Nationale Sportweek ook ons beweegloket
Wil je graag meer bewegen en gezonder gaan leven, maar weet je niet zo goed waar te beginnen en dit aan te pakken? Of ben je op zoek naar beweegmogelijkheden voor je partner, ouder of kind? De Buurtsportcoaches helpen je graag op weg op één van de 'beweegloket- momenten' in de gemeente Gooise Meren.

Het hele jaar door sportieve activiteiten
Natuurlijk komt Gooise Meren Beweegt het hele jaar in beweging! Nieuwsgierig naar onze activiteiten? Neem dan snel een kijkje in onze agenda!