Nieuws:

Gemeente verlengt overeenkomst met JOGG en Gooise Meren Beweegt

De gemeente Gooise Meren heeft de samenwerkingsovereenkomst met JOGG en Gooise Meren Beweegt, onderdeel van Sportfondsen Gooise Meren, verlengd tot en met 31 december 2022.

Gemeente, Gooise Meren Beweegt en JOGG werken samen aan een gezonde omgeving voor ieder kind. Het doel is om de jeugd te stimuleren tot beweging en het maken van gezonde keuzes, waarmee latere gezondheidsproblemen worden voorkomen.


Gooise Meren Beweegt

Het team van Gooise Meren Beweegt bestaat uit verenigingsondersteuners, buurtsportcoaches en een JOGG-regisseur. JOGG staat voor ‘Jongeren Op Gezond Gewicht’ met als slogan ‘ gezonde jeugd, gezonde toekomst’. Zo heeft JOGG Gooise Meren afgelopen jaren ingezet op gezonde scholen en gezonde sportkantines.

JOGG regisseur

Miek van Setten (JOGG-regisseur) legt uit: “Een gezonde toekomst begint met kinderen en jongeren die opgroeien in een gezonde omgeving. Een omgeving waarin je lekker buiten kunt spelen en sporten en waarin gezonde voeding centraal staat. Wij zijn heel blij dat we doorgaan met deze aanpak in Gooise Meren. JOGG Gooise Meren werkt met verschillende partijen samen om een gezonde leefomgeving voor de jeugd te creëren.”

Buurtsportcoaches

De buurtsportcoaches vormen een belangrijk onderdeel in de aanpak van een gezonde leefstijl. Zij organiseren onder andere leuke beweegactiviteiten voor de jeugd in Gooise Meren na schooltijd en in de vakanties. Juist in de coronaperiode is het van groot belang dat jongeren blijven bewegen. De sportactiviteiten van Gooise Meren Beweegt gaan gewoon door tijdens de lockdown.

Sportfondsen Gooise Meren

Sportfondsen Gooise Meren zet zich in voor een vitale omgeving. Zij gelooft in de kracht van bewegen, in de kracht van mentale uitdaging en in het plezier om dit samen te doen. Gooise Meren Beweegt, JOGG Gooise Meren, Sportcentrum de Zandzee en diverse gymzalen in Bussum zijn onderdeel van Sportfondsen Gooise Meren.