Nieuws:

E-sports event in sportcentrum De Zandzee groot succes

In de Week van de Mediawijsheid organiseerde Gooise Meren Beweegt dinsdag 8 november de E-Sports Experience & HADO in Sportcentrum De Zandzee voor de jeugd van 10 tot 17 jaar. Zo’n 62 enthousiastelingen kwamen op deze E-Sports Experience af. Tijdens dit event konden de kinderen kennismaken met HADO (virtueel trefbal), de GameWall (interactief speelscherm) en Archery Tag (pijl en boog). Daarnaast stonden verschillende gameconsoles klaar. Natuurlijk was er ook tijd voor een ouderwets potje voetbal.

JOGG Regisseur Miek van Setten, organisator van het E-Sports Experience & HADO event en coördinator van de Week van de Mediawijsheid in Gooise Meren: “In de week van de Mediawijsheid willen we graag met alle kinderen bezig zijn. Met sporten, met gaming en met slim omgaan met games en social media. Dat doen we dan door middel van verschillende activiteiten. Dus kinderen er lekker mee bezig laten zijn en dit event is dan de grote uitvoering ervan. Ook zijn er deze week diverse lezingen voor ouders en voor professionals en kun je bij de bibliotheek allerlei leuke dingen doen die met mediawijsheid te maken hebben.”

Like en Cancel
Dit jaar staat de Week van de Mediawijsheid (4 t/m 11 november 2022) in het teken van 'Like en Cancel' en gaat over het stimuleren van sociaal gedrag online. Ook in Gooise Meren maken we deze week ruimte om hierover in gesprek te gaan. Op de site www.gooisemerenbeweegt.nl staat het hele activiteitenoverzicht in Gooise Meren voor de Week van de Mediawijsheid. Voor zowel de jeugd, ouders en professionals zijn er activiteiten, webinars en online uitdagingen en cursussen. Deze activiteiten zijn tot stand gekomen in samenwerking met Sportfondsen Gooise Meren, STAD Gooi, Gemeente Gooise Meren, Bibliotheek Gooi en meer, JOGG Gooise Meren, Versa Welzijn, GGD Gooi en Vechtstreek, Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek en Filmhuis Bussum.