Nieuws:

PERSBERICHT: Drie schoolvoetbalteams uit Gooise Meren door naar districtsfinale in Hilversum

De teams Hoeksteen ME1, Gooiland JE3 en Vitusschool JD1 hebben zich geplaatst voor de districtsfinale in Hilversum. Tijdens de regiofinale Gooi-Noord, die gisteren plaatsvond bij NVC Naarden, namen de winnaars van de regio’s BEL, Huizen en Gooise Meren het op tegen elkaar. De teams die ook in Hilversum de winst pakken spelen de landelijke finale bij de campus van voetbalbond KNVB in Zeist.

Schoolvoetbaltoernooi Gooise Meren
Tussen 2 maart en 11 mei organiseerde Gooise Meren Beweegt voor het 4e jaar op het rij het schoolvoetbaltoernooi in de gemeente Gooise Meren. Dit toernooi vond plaats op de velden van voetbalverenigingen BFC, NVC en SC Muiderberg. In de afgelopen weken namen meer dan 3.000 leerlingen deel aan het schoolvoetbaltoernooi.

Organisatoren Schoolvoetbaltoernooi Gooise Meren: ‘’Het is mooi om te zien dat gedurende het gehele toernooi de kinderen het naar hun zin hebben gehad. Ze konden gewoon simpelweg niet stoppen met voetballen. Dit is exact wat wij wilden bereiken met dit fantastische initiatief. Kortom een geslaagd toernooi.’’

Winnaars Gooise Meren
De leerlingen die deelnemen aan het schoolvoetbaltoernooi komen uit de groepen 3 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente Gooise Meren. De teams worden ingedeeld in 6 categorieën (jongens 3/4 en meisjes 3/4, jongens 5/6 en meisjes 5/6, jongens 7/8 en meisjes 7/8). Uit al deze teams mag uiteindelijk één team per categorie zich winnaar noemen.

Tijdens de finaledag op 13 april werden de volgende teams gekroond tot de Gooise Meren kampioenen van het schoolvoetbaltoernooi 2022: Godelinde JD7, Hoeksteen MD1, Vrije school Michaël JE1 en Vitusschool ME1.

Naast deze kampioenen speelden ook de nummers twee en drie van elke categorie mee tijdens de regiofinale Gooi-Noord die gisteren plaatsvond.

Op 15 juni 2022 staat er nog één schoolvoetbaltoernooi op de planning voor de meiden en jongens van groep 3 en 4 bij voetbalvereniging NVC.

Gooise Meren Beweegt
Gooise Meren Beweegt bestaat uit Sportverenigingsondersteuners, Buurtsportcoaches, een JOGG-regisseur en regisseur Gezonde leefstijl volwassenen & senioren. Zij ondersteunen en begeleiden sportaanbieders en bevorderen een gezonde leefstijl voor inwoners van de gemeente Gooise Meren. Daarbij staat regelmatig sporten en bewegen, gezond eten en drinken én buiten zijn met anderen centraal. Gooise Meren Beweegt vindt het belangrijk dat iedereen, jong en oud, op een positieve en motiverende wijze het plezier van sporten en bewegen, samen met anderen ervaart en zich bewust is van een gezonde leefstijl.

Sportfondsen Gooise Meren
Sportfondsen Gooise Meren zet zich in voor een vitale omgeving. Zij gelooft in de kracht van bewegen, in de kracht van mentale uitdaging en in het plezier om dit samen te doen. Gooise Meren Beweegt, JOGG Gooise Meren, Sportcentrum de Zandzee en diverse gymzalen in Bussum zijn onderdeel van Sportfondsen Gooise Meren.