Nieuws:

Diverse open sportlessen in Gooise Meren tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek

Samen genieten van sporten en sportief bewegen

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en sportief bewegen; dat is waar de Nationale Sportweek van 15 tot en met 24 september 2023 om draait. Gooise Meren Beweegt organiseert daarom samen met lokale sport- en beweegaanbieders diverse open lessen om iedereen in Gooise Meren, ongeacht leeftijd, achtergrond en niveau, te inspireren én sport toegankelijker te maken voor mensen die normaal gesproken minder makkelijk de weg weten te vinden naar een sportvereniging.

Programma Nationale Sportweek Gooise Meren
Van kleutergym tot walking football, van proefduiken tot vrouwensportmix, van rope skipping tot racketlon. Het wordt allemaal georganiseerd tijdens de Nationale Sportweek! Peuters kunnen hun energie kwijt tijdens de peutergymles van Gymnastiekvereniging Keizer Otto. Jongeren kunnen lekker padellen en chillen met vrienden bij Tennis en Padel Vereniging De Hakkelaars. Houd je ervan om je lekker in het zweet te werken? Dan mag je de bootcamptraining van The Workouts op het buitenterrein achter Sportcentrum De Zandzee zeker niet missen. Of wat dacht je van een workshop tennis bij Tennisvereniging De Meent? Uiteraard komt denksport deze week ook aan bod. De Muider Schaak Kring organiseert de Schaak-off; een landelijk toernooi. Of je nu een doorgewinterde schaker bent of nog nooit een zet hebt gedaan, de Schaak-Off is er voor iedereen! En dat is nog lang niet alles! Kijk voor het volledige programma hieronder. Meer weten over de Nationale Sportweek? Ga naar www.nocnsf.nl/nationale-sportweek.

Sport geeft je een boost
Het thema van de Nationale Sportweek is ‘sport geeft je een boost’. Gooise Meren Beweegt vindt het belangrijk dat iedereen, jong en oud, op een positieve en motiverende wijze het plezier van sporten en bewegen, samen met anderen ervaart en zich bewust is van een gezonde leefstijl. Alle inwoners van Gooise Meren kunnen tijdens de Nationale Sportweek kennismaken met een aantal verenigingen en hun activiteiten. Kom je ook in beweging?

Jeugdsportfonds Sport en Cultuur
Wil je kind op een sportclub? Maar is er thuis niet genoeg geld? Het Jeugdfonds betaalt de lessen! Het Jeugdsportfonds Sport en Cultuur is aan te vragen op diverse locaties zoals op scholen, bij Jeugd en Gezin & Versa Welzijn. Meer weten? Neem dan contact op met Marieke van den Eshof, meshof@versawelzijn.nl, 06-53 19 52 85.


PROGRAMMA NATIONALE SPORTWEEK GOOISE MEREN - 15 TM 24 SEPTMBER


**VRIJDAG 15 SEPTEMBER**

- Workshop Tennis (Racketlon Special) - 12.00 – 14.00 uur - LTC De Meent – Meerweg 65 in Bussum
Altijd al eens een sport met een racket uit willen proberen? Maar is een echte wedstrijdsport met een racket te belastend voor je? Of heb je al ervaring met een racketsport en wil je het graag weer oppakken? Dan is dit hét moment om aan te haken bij Racketlon. Racketlon is namelijk voor iedereen! Tijdens deze Racketlon Special verzorgt Buurtsportcoach en tennisleraar Jeffrey van Gooise Meren Beweegt een workshop Tennis! Meedoen? Stuur dan een mailtje naar j.loa@gmbeweegt.nl.

- Young Go Loud - 17.00 - 23.00 uur – Wilhelminaplantsoen Bussum

Dit unieke Music, Dance, Sports en Arts event is voor en door jongeren. De hele avond chillen, dansen, muziek maken en sporten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tof potje street basketbal met Quick Lions, rope skippen met Gymnastiekvereniging Keizer Otto en volleyballen met Keizer Otto-Trivolley. En vergeet vooral niet op eigen kracht een heerlijke gezonde smoothie bij elkaar te fietsen op één van onze blender bikes. Kijk voor het hele programma op www.bussumcultureel.nl.


**ZATERDAG 16 SEPTEMBER**

- Valrisico Check - 11.00 – 16.00 uur - De Rijver Muiderberg

Bent u bang om te vallen? Speciaal voor senioren van 67+, die zelfstandig wonen, zich minder vitaal voelen, angstig zijn om te vallen en/of recentelijk gevallen zijn organiseert Gooise Meren Beweegt de Valrisico Check. Aanmelden kan tot en met 13 september per mail naar Olga Does, Buurtsportcoach senioren van Gooise Meren Beweegt: o.does@gmbeweegt.nl. U kunt tussen 13.00 en 17.00u ook bellen naar: 06-20 90 05 65.

- Trap je eigen smoothie bij elkaar op de Blender Bikes van Gooise Meren Beweegt

Tijdens Bussum Cultureel is Gooise Meren Beweegt aanwezig met de Blender Bikes; trap je eigen gezonde smoothie bij elkaar! Voor het hele programma kijk je op www.bussumcultureel.nl.


**MAANDAG 18 SEPTEMBER**

- Afsluiting Nationale Diabetes Challenge

De deelnemers van de Nationale Diabetes Challenge hebben het er bijna opzitten; 20 weken lang iedere week wandelen in hun eigen buurt. Deze geweldige prestatie verdient natuurlijk een mooie afsluiting. De groep wandelaars wandelt deze dag naar Gasterij Stadzigt om daar samen te genieten van een welverdiende lunch. Krijgt u ook zin om te wandelen? In Gooise Meren zijn er diverse mogelijkheden. Kijk voor meer info op deze site of stuur een mailtje naar info@gmbeweegt.nl.

- Open lessen Gymnastiekvereniging Keizer Otto

Body in shape voor volwassenen/senioren
09.30 - 10.30 uur – De Rijver in Muiderberg

Fitheidstraining voor senioren m/v
10.35 – 11.35 uur - De Rijver in Muiderberg

Fitheidstraining voor senioren vrouwen
15.30 – 16.30 uur – Bredius in Muiden

Rope skipping recreatief meisjes en jongens
-Voor 6-12 jaar - 17.00 - 18.00 uur - De Kroon in Naarden
-Voor 12 - 18 jaar - 18.30 - 19.30 uur - De Kroon in Naarden

Rope Skipping voor volwassen/senioren
20.00 – 21.00 – De Kroon in Naarden

Total body work out voor volwassenen/senioren
20.00 - 21.00 uur - De Rijver in Muiderberg

www.keizerotto.nl


- Open les Vrouwendansmix - 19.30 - 20.30 uur - Studio Nia boven Sportcentrum De Lunet - Amersfoortsestraatweg 16 Naarden

Docente Irina geeft deze les een mix van diverse dansen waardoor je conditie, coördinatie spierkracht en souplesse verbetert. Meedoen? Stuur een mailtje naar Buurtsportcoach Anouck: a.dingemans@gmbeweegt.nl.

- Open lessen zijn bij Keizer Otto Trivolley - Sportcentrum De Zandzee in Bussum
18.00 - 19.30 uur: mini's (8-12 jaar), MC (12-14 jaar), MA (16-18 jaar)
19.30 - 21.00 uur Dames 2 & 3
20.00 - 21.30 uur Dames 1 en Heren


**DINSDAG 19 SEPTEMBER**

- Open les Buurtsporthuis BFC Bussum - 10.00 - 11.00 uur - Meerweg 63

Laagdrempelig bewegen onder professionele begeleiding van de Buurtsportcoach van Gooise Meren Beweegt. Tijdens dit uur bewegen werken we aan conditie, kracht, balans en coördinatie én staat plezier voorop. Iedereen op zijn/haar eigen niveau. Deze open les Buurtsporthuis zijn voor volwassenen en senioren van 50+. Na afloop is er voor de liefhebbers natuurlijk tijd om nog even gezellig na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Meedoen? Stuur dan een mailtje naar Buurtsportcoach Jeffrey: j.loa@gmbeweegt.nl.

- Open les Sport om de hoek – 11.30 – 12.30 uur – Sportcentrum De Zandzee - Struikheiweg 14 in Bussum

Zit je niet zo lekker in je vel of bevind je je in een moeilijke periode? Is deelname bij een sportvereniging voor jou (nog) net even een stap te ver, kom dan bij ons meedoen! Ons team zorgt ervoor dat ook jij kan meedoen, op je eigen tempo en binnen je eigen mogelijkheden. Zo gaan we samen aan de slag voor een gezonder leven! Na het sporten praten we gezellig na en eten we een broodje (tussen 12.30 en 13.00 uur). Meedoen? Meld je dan wel even aan in verband met de inkoop voor de lunch. Stuur een berichtje naar meshof@versawelzijn.nl. Bellen kan ook: 06-53 19 52 85.

- Open lessen Gymnastiekvereniging Keizer Otto

Turnen recreatie meisjes
Voor 6-7 jaar – 16.00-17.00 uur – De Zwaaier in Naarden

Turnen recreatie meisjes en jongens
Voor 5-6 jaar - 16.00 - 17.00 uur – De Bremstraat in Bussum

Fitheidstraining senioren m/v
19.15 – 20.15 uur – De Zwaaier Naarden

Fitheidstraining heren
20.30 – 21.30 uur – De Kroon Naarden

www.keizerotto.nl


**WOENSDAG 20 SEPTEMBER**

- Open lessen Gymnastiekvereniging Keizer Otto
 
Fitheidstraining senioren vrouwen
13.00 – 14.00 uur – De Kroon Naarden

Kleutergym - Nijntje beweegdiploma
-Voor 4-6 jaar - 15.00 - 16.00 uur - De Bredius in Muiden
-Voor 4-6 jaar - 15.00 - 16.00 uur - De Kroon in Naarden

Turnen recreatie meisjes
Voor 6-7 jaar - 16.00-17.00 uur – De Kroon in Naarden

Turnen recreatie meisjes en jongens
Voor 6-8 jaar - 15.30 - 16.30 uur – De Rijver Muiderberg

Turnen recreatie jongens
Voor 9-11 jaar – 18.00-19.00 uur - De Kroon Naarden

Steps voor volwassenen/senioren
20.00 – 21.00 uur – De Rijver Muiderberg

www.keizerotto.nl

- Open les Buurtsporthuis MHC Muiderberg – 10.00 – 11.00 uur - Gerard Doulaan 2a
Laagdrempelig bewegen onder professionele begeleiding van de Buurtsportcoach van Gooise Meren Beweegt. Tijdens dit uur bewegen werken we aan conditie, kracht, balans en coördinatie én staat plezier voorop. Iedereen op zijn/haar eigen niveau. Deze open les Buurtsporthuis zijn voor volwassenen en senioren van 50+. Na afloop is er voor de liefhebbers natuurlijk tijd om nog even gezellig na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Meedoen? Stuur dan een mailtje naar Buurtsportcoach Olga: o.does@gmbeweegt.nl.

- Open lessen zijn bij Keizer Otto Trivolley - Sporthal De Meent, Meent 6 in Hilversum
19.00 - 20.30 uur en JB1 (14-16 jaar)
20.30  - 22.00 uur Woensdag recreanten en JB1 (14-16)

- Proefduik Goois Onderwatersportvereniging Bussum - 20.15 – 23.00 uur - Zwembad De Zandzee
Altijd al een keer willen duiken? De Gooise Onderwatersport Vereniging (GOV) organiseert op 20, 27, en 30 september introductiedagen voor mensen die eventueel die een duikopleiding willen gaan volgen. Tijdens de introductiedagen wordt je geïnformeerd over de vereniging en over het de duikopleiding. Na het theoretische gedeelte ga maak je met een duikinstructeur een proefduik in zwembad De Zandzee te Bussum. Naast duiken, kan je bij de vereniging onder andere ook conditietraining, onderwaterhockey en een snorkel opleiding volgen. Kijk voor meer informatie op de website: www.gov-bussum.nl.


**DONDERDAG 21 SEPTEMBER**

- Open lessen peutergym - van 09.45 tot 10.30 uur - van 10.45 tot 11.30 uur - van 11.45 tot 12.30 uur - Gymzaal Sportcentrum De Zandzee in Bussum - Struikheiweg 14 in Bussum

Wil jij je kind van 1,5 tot 4 jaar op een speelse manier laten bewegen met leeftijdsgenootjes? Kom dan met je zoon of dochter naar één van de open lessen peutergym van Gooise Meren Beweegt in Bussum onder leiding van Buurtsportcoach Isabelle. Meedoen? Stuur dan een mailtje naar i.intzandt@gmbeweegt.nl.

- Open les Buurtsporthuis NVC Naarden – 10.30 – 11.30 uur - Amersfoortsestraatweg 14

Onder professionele begeleiding van de Buurtsportcoach van Gooise Meren Beweegt laagdrempelig bewegen. Tijdens dit uur bewegen werken we aan conditie, kracht, balans en coördinatie én staat plezier voorop. Iedereen op zijn/haar eigen niveau. Deze open les Buurtsporthuis zijn voor volwassenen en senioren van 50+. Na afloop is er voor de liefhebbers natuurlijk tijd om nog even gezellig na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Meedoen? Stuur dan een mailtje naar Buurtsportcoach Jeffrey: j.loa@gmbeweegt.nl.

- Open lessen Gymnastiekvereniging Keizer Otto

Sport en spel senioren m/v
14.30 – 15.45 uur Dr. Schaepman Bussum

Kleutergym - Nijntje beweegdiploma
Voor 4-6 jaar - 16.00 - 17.00 uur - De Zwaaier in Naarden

Turnen recreatie meisjes en jongens
-Voor 9-12 jaar - 17.00 - 18.00 uur – De Bredius Muiden
-Voor 12+ - 18.00 - 19.00 uur – De Bredius Muiden

Volleybal voor volwassenen/senioren
20.00 – 21.00 uur – De Rijver Muiderberg

www.keizerotto.nl

- Eenmalige Open les Vrouwensport & dansmix - 10.00 - 12.00 uur - Studio Nia boven Sportcentrum De Lunet - Amersfoortsestraatweg 16 Naarden

10.00 uur - welkom
10.30 uur – warming-up/circuit
10.30 – 11.00 uur sport en spel
11.15 – 12.00 uur zumba en dance
Meedoen? Stuur dan een mailtje naar a.dingemans@gmbeweegt.nl.

- Open les Walking Football – 18.15 – 19.30 uur – Sportpark De Kuil - Dr. Abraham Kuyperlaan 7 in Bussum

Ontdek OldStars voetbal! Wilt u (blijven) voetballen op een verantwoorde manier? Dat kan met OldStars! Ontmoet nieuwe mensen om samen gezond te blijven bewegen.
18.15u inloop - 18.30-19.30u open training - 20-21u vaste groep speelt tegen elkaar, toekijken/aanmoedigen mag!
Kijk voor meer info op de site van Oldstars.


**VRIJDAG 22 SEPTEMBER**

- Open lessen Sportcentrum De Zandzee in Bussum - Struikheiweg 14 in Bussum

Altijd al eens een sport met een racket uit willen proberen? Misschien heb je al ervaring met een racketsport en wil je het graag weer oppakken? Of ben je op zoek naar een beweegles voor je algehele fitheid? Kom dan vrijdag 22 september naar Sportcentrum De Zandzee . Tijdens de open lessen @Zandzee en Racketlon laten de Buurtsportcoaches je graag kennismaken met deze leuke én gezellige beweegvormen. Je bent van harte welkom. Tussendoor en na afloop is er voor de liefhebbers natuurlijk tijd om nog even gezellig na te praten onder het genot van een kopje koffie/thee. Meedoen? Stuur dan een mailtje naar info@gmbeweegt.nl.
- Open les @Zandzee - 11.00 - 12.00 uur - Sporthal De Zandzee
- Open les Racketlon - 12.30 - 13.30 uur - Sporthal De Zandzee

- Open lessen Gymnastiekvereniging Keizer Otto

Peutergym (met ouder) - Nijntje beweegdiploma
2-3 jaar – 09.00 – 09.45 uur - De Kroon Naarden
2-3 jaar – 09.45 – 10.30 uur - De Kroon Naarden

www.keizerotto.nl

- Padellen (12+) - 16.30 18.00 uur - Tennis en Padel Vereniging De Hakkelaars -
Naarderstraatweg 4
Samen met je vrienden een potje padellen en lekker chillen! Meedoen? Stuur dan een WhatsApp-berichtje naar 06-39 63 46 84 om je aan te melden. Vol = vol.

- Schaak-Off 2023 bij Muider Schaak Kring - in de avond - De Rijver, Nienhuis Ruyskade 26 in Muiderberg

Net als in seizoen 2021/22 en seizoen 2022/23 is MSK gastheer van de Schaak-off. Dit is een landelijk toernooi, georganiseerd door de Schaakbond, bestaande uit lokale voorrondes bij deelnemende schaakclubs in jouw omgeving. Of je nu een doorgewinterde schaker bent of nog nooit een zet hebt gedaan, de Schaak-Off is er voor iedereen! Meer info en/of aanmelden? Kijk dan op www.muiderschaakkring.nl.


**ZATERDAG 23 SEPTEMBER**

- Open lessen Gymnastiekvereniging Keizer Otto

Peutergym (met ouder) - Nijntje beweegdiploma
2-3 jaar - 09.00 - 09.45 uur - Brediushal Muiderberg

www.keizerotto.nl

- Open les Bootcamp van The Workouts - 10.00 - 10.45 uur - Buitenterrein Sportcentrum De Zandzee
Fitter worden, sterker worden en lekker veel calorieën verbranden in een plezierige en ongedwongen sfeer. Dát is trainen bij The Workouts. Met elementen uit bootcamp, circuittraining en high intensity interval training. Bij The Workouts maak je gebruik van uitdagende materialen als battle ropes, TRX, kettlebells en slam balls. Natuurlijk zijn er bij alle oefeningen variaties voor beginners en gevorderden. Train je mee? Stuur dan een mailtje naar kasper@theworkouts.nl
www.theworkouts.nl


Bezoek tijdens de Nationale Sportweek ook het beweegloket van Gooise Meren Beweegt
Wil je graag meer bewegen en gezonder gaan leven, maar weet je niet zo goed waar te beginnen en dit aan te pakken? Of ben je op zoek naar beweegmogelijkheden voor je partner, ouder of kind? De Buurtsportcoaches helpen je graag op weg op één van de 'beweegloket- momenten' in de gemeente Gooise Meren.
- Iedere dinsdag - 12.15 - 13.00 uur - Wijkcentrum Uitwijk – Bussum
- Iedere donderdag - 12.15 -13.00 uur - Wijkcentrum De Plataan - Naarden