Nieuws:

De Week voor de Gezonde Jeugd

Van 12 tot en met 17 juni

Het is weer zover! Van 12 tot en met 17 juni vragen we de aandacht voor de Week voor de Gezonde Jeugd. In Gooise Meren doen we veel voor onze jeugd en jongeren. De JOGG-regisseur en de Buurtsportcoaches zorgen voor een mooi en gevarieerd beweegaanbod voor die doelgroep die daar behoefte aan heeft. 

Op een andere manier bewegen en/of sporten
Natuurlijk hebben we in Gooise Meren een mooi regulier sport- en beweegaanbod, maar sommige doelgroepen willen graag op een andere manier bewegen en/of sporten. Met minder druk, lage(re) kosten en geen vast team. Zelf kiezen op het moment dat jij daar zin in hebt. Bijna iedere dag is er wel iets te doen voor de diverse doelgroepen. Zie onderstaande info voor een groot deel van onze mogelijkheden in deze week! Voor meer info over de activiteit klik je op de link.

MAANDAG 12 JUNI
- SportMania (6-12 jaar) - 15.30 uur - Sporthal Bredius in Muiden
- Sportmania (6-12 jaar) - 15.30 uur - Groene Long in Bussum

DINSDAG 13 JUNI
- SportMania (6-12 jaar) - 15.30 uur - Grasveld naast De Rijver in Muiderberg
- Sportmania (6-12 jaar) - 15.30 uur - Grasveld naast De Sprong in Naarden

WOENSDAG 14 JUNI
- Buitenspeeldag* (alle jeugd) - meerdere plekken in Gooise Meren
Buitenspeeldag* (alle jeugd) - 9.30 uur - Muiderslot Muiden
- Voorleesmiddag* (3-6 jaar) - 15.30 uur - Bibliotheek Gooi+

DONDERDAG 15 JUNI
- GameTime (12-17 jaar) - 16.30 uur - Sportcentrum De Zandzee in Bussum

VRIJDAG 16 JUNI
- Kidsclub Sport/Spel* (4-12 jaar) - 15.00 uur - Wijkcentrum Uit-Wijk Bussum
- GameTime (12-17 jaar) - 17.00 uur - De Rijver in Muiderberg
- SwimTime (12-17 jaar) - 18.00 uur - Sportcentrum De Zandzee in Bussum
- Disco Zwemmen* (5-12 jaar) - 19.00 uur - Sportcentrum De Zandzee in Bussum

ZATERDAG 17 JUNI

- Vrij zwemmen* (alle jeugd) - 12.00 uur - Sportcentrum De Zandzee in Bussum

*Activiteiten georganiseerd door derden


Gezonde ontwikkelingen
Maar er is meer! Naast het brede scala aan beweegactiviteiten zijn er in Gooise Meren ook diverse andere gezonde ontwikkelingen gaande. Denk aan het gezondere aanbod in sportkantines, de inspirerende workshops en activiteiten op middelbare scholen, waar gezonde voeding, mentaal welbevinden en culturele en sportieve vrijetijdsbesteding centraal staan. Bovendien vindt er in Naarden een leadercourse plaats van 3X3 Unites Basketbal. Het huidige gezondheidsbeleid richt zich ook op veilige fietsroutes naar school en sport, beweegvriendelijke schoolpleinen en gezonde schoolkantines. Hoewel er nog altijd ruimte is voor verbetering, zetten we elk jaar grote stappen richting een Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst.

Mooie Vitakidz-aanbieding voor basisscholen
En dat is nog niet alles! Op dit moment is er een geweldige aanbieding beschikbaar voor basisscholen: een uitgebreid pakket van VitaKidz via JOGG Gooise Meren, dat educatie biedt over een gezonde leefstijl. Dit is een prachtige kans voor scholen en organisaties die aan de slag willen met educatie en activiteiten op het gebied van gezondheid, mentaal welbevinden, mediawijsheid of andere relevante onderwerpen. Voor meer informatie en om hiermee aan de slag te gaan, kun je contact opnemen met JOGG-regisseur Miek van Setten via m.vansetten@gmbeweegt.nl of telefonisch op 06-40442820.