Eerste editie Wallenloop Wandeltocht

“Een sportieve en gezellige uitdaging voor iedereen!”

 
 

Houd je van wandelen en wil je een leuke tocht maken? Doe dan mee aan de eerste editie van de Wallenloop Wandeltocht 2024 op zondag 26 mei. Een unieke kans om samen met de hardlopers van de Wallenloop te genieten van het mooie parcours over de vestingwallen van Naarden. De afstand van de Wallenloop Wandeltocht 2024 is 5,5 km en wordt georganiseerd door AV Tempo in samenwerking met Gooise Meren Beweegt.

“Onwijs leuke toevoeging”
Buurtsportcoach Jeffrey Loa van Gooise Meren Beweegt: “Eigenlijk ontstond dit idee toen ik met mijn wandelgroep mee wilde doen aan de Dam tot Damloop wandeltocht. Ik besprak dit met mijn collega’s van Gooise Meren Beweegt en toen kwam ter sprake of we niet iets met de Wallenloop van AV Tempo zouden kunnen doen. Dát heb ik voorgelegd aan de organisatie van AV Tempo. Zij waren meteen enthousiast en vonden het een onwijs leuke toevoeging. Helemaal omdat zij binnen hun vereniging ook veel wandelaars hebben. De wandeltocht is een sportieve en gezellige uitdaging en is geschikt voor iedereen die mee wil wandelen, van jong tot oud. Houd er wel rekening mee dat het parcours over een onverhard pad gaat. De wandelaars starten gelijktijdig met de hardlopers, maar lopen op een apart parcours, zodat ze elkaar niet in de weg lopen.”

AV Tempo neemt zowel de organisatie voor het hardloop- als het wandelevent op zich. Buurtsportcoach Jeffrey: “Het team van Gooise Meren Beweegt ondersteunt de wandeltocht door bijvoorbeeld te helpen met promotie en het werven van vrijwilligers .

Word wandelproof!
Heb je er wel oren naar om mee te wandelen en wil je je goed voorbereiden? Buurtsportcoach Jeffrey: “Sluit je dan nu alvast aan bij één van de wandelgroepen die Gooise Meren rijk is en word wandelproof. Een mooi overzicht van deze groepen vind je op www.gooisemerenbeweegt.nl.

Wandelen is niet alleen heel leuk, het is ook nog eens goed voor je gezondheid, je humeur en je hersenen! Jeffrey: “Zoals neuropsycholoog Erik Scherder zegt: ‘Wandelen is een wondermiddel voor je brein’. Dus waar wacht je nog op? Trek je wandelschoenen aan en doe mee aan de Wallenloop Wandeltocht 2024!”

Start & locatie Wallenloop Wandeltocht
De wandelaars starten om 11 uur direct met de overige afstanden op de Kapitein G.A. Meijerweg vlak naast de Utrechtse Poort aan het Ruijsdaelplein in Naarden-Vesting. De route gaat prachtig hoog over de wallen heen en maakt dan een extra lus naar fort Ronduit. De finish is ook net voor de Utrechtse Poort.

Meer info en inschrijven
Kijk voor meer info & inschrijven op de site van AV tempo: www.avtempo.nl. Niet wandelen maar wel helpen als vrijwilliger? Meld je dan aan via wallenloop@avtempo.nl.