Thema avond verenigingen

Thema avond verenigingen

Inleiding

Geplaatst d.d. 12 februari 2019

Op maandag 11 februari organiseerden de sportverenigingsondersteuners van Sportfondsen Gooise Meren een thema avond voor alle verenigingsbestuurders in de gemeente Gooise Meren. Ongeveer 20 bestuurders bezochten deze avond met als thema: Aansprakelijkheid voor sportverenigingen.

Aanbod

Docenten van de opleiding Sport, Management & Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam Luuk Schoenmakers en Rem Pronk verzorgden deze avond aan de hand van veel praktijkvoorbeelden. Sportverenigingsondersteuner Kick de Groot kijkt tevreden terug: “Aansprakelijkheid is een taaie kost. Luuk en Rem wisten dit onderwerp met hun enthousiasme tot leven te brengen. De aanwezige bestuurders konden zelf vragen en voorbeelden inbrengen en op alle vragen kwam een antwoord. Al met al een zeer leerzame avond voor de bestuurders van sportverenigingen in Gooise Meren.”
 
ONDERZOEK
Studenten van Schoenmakers en Pronk hebben een onderzoek gedaan onder verenigingen. De uitkomsten tonen aan dat bestuurders vaak wel weten wat hun verantwoordelijkheden zijn. Echter wanneer dit overgaat in aansprakelijkheid, bij bijvoorbeeld ongelukken, zijn er nog veel vraagtekens. Tijdens de thema avond zijn naast de theorie veel praktijkvoorbeelden van verenigingen behandeld.

Contact

Verenigingsondersteuner - Sportfondsen Gooise Meren
Kick de Groot - Verenigingsondersteuner
E-mail: k.degroot@buurtsportcoachgooisemeren.nl

Foto Album

Foto bij Thema avond verenigingen
Foto bij Thema avond verenigingen
Foto bij Thema avond verenigingen