1e SportMIX groot succes

1e SportMIX groot succes

Inleiding

De buurtsportcoaches Gooise Meren trappen het nieuwe jaar goed in. Donderdag 3 januari was er een speciale sportdag voor de jeugd georganiseerd. De sporthal van De Zandzee had hiervoor een ware metamorfose ondergaan.

Aanbod

Het was een drukte van belang. Enthousiaste, ongeduldige kinderen uit heel Gooise Meren die om 9.00 uur al naar binnen wilden. Buurtsportcoach Patrick Compter is de drijvende kracht achter dit evenement. “Tijdens de vakantieperiodes willen we standaard een sportdag of sportactiviteit voor de jeugd organiseren. Met zoveel enthousiaste kinderen vullen we absoluut een behoefte in.” Patrick bedacht een leuk concept waarbij zwemmen en sporten in de sporthal tot een mix werd samengevoegd tot de SportMIX. Kinderen die hebben deelgenomen, kunnen op een ander moment in januari of februari nog een keertje komen zwemmen. Het succes is mede te danken aan RockSteady die met hun klimwand menig kinderhart sneller deed kloppen. Ook de workshop judo van Judoschool Van der Hoek was een activiteit waar de kinderen op een leuke manier flink werden uitgedaagd. De buurtsportcoaches Sidney en Tessa lieten de kinderen rennen met lijnbal en voetbal. En gezonde snacks konden natuurlijk niet ontbreken dankzij de aanwezigheid van Marije, de JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) regisseur. Ook Nicole en Roxanne van Versa Kinderwerk waren aanwezig voor de begeleiding van de kinderen. Als afsluiter kregen de ‘winnaars’ een goodiebag. Een van de ouders liet per e-mail weten dat haar kind het geweldig had gevonden. “Kijk, daar doen we het voor.” aldus Patrick. Het was een geslaagde SportMIX. Volgend jaar weer!
 
In de voorjaarsvakantie staat de volgende sportdag alweer gepland bij sportcentrum De Lunet: MoveIt. Meer info is te vinden op de website www.gooisemerenbeweegt.nl onder Evenementen Agenda.

Voor een foto-impressie, klik op de link hieronder.

Contact

Buurtsportcoaches Gooise Meren
Patrick Compter
Website: photos.google.com/share/AF1QipOYs0NAz7rw1UDeh13MyiTq7veChR6t0XjRVuMyWAqxND6alFNM3ghOjLAUla3jQg?key=bjhTSXFMaUhJUElfNHdXdy11VG1JN0VHN3FpbXlB