2e Sportcafé - druk bezocht

2e Sportcafé - druk bezocht

Inleiding


SPORTCAFE GOOISE MEREN DRUK BEZOCHT 

Op 13 november vond het 2e Sportcafé plaats voor alle verenigingsbestuurders en sportprofessionals in de gemeente Gooise Meren. Ruim 60 personen bezochten het kennisevent met als hoofdthema: Wat zijn per januari 2019 de (financiële) gevolgen voor verenigingen naar aanleiding van de wijzigingen in het sportbesluit en de btw-vrijstelling. 

Presentator Paul Ricken opende de avond met de vraag: “Wie beweegt er minimaal 3 keer per week 1 uur?” De helft van de aanwezigen stond op en voldeed daarmee aan de beweegnorm. Wethouder Alexander Luijten gaf aan dat hij al bij veel verenigingen was geweest. Hij benadrukte de belangrijke rol van vrijwilligers op de verenigingen: “Verenigingen zijn het cement van de samenleving.”

Aanbod


BTW-VRIJSTELLING
Dick Zeegers van de Stichting Waarborgfonds Sport gaf een toelichting over de gevolgen van de btw-vrijstelling voor verenigingen. Vervolgens stelden alle workshopleiders zich voor en gaven een tipje van de sluier over de inhoud van de workshop. In een workshop later op de avond beantwoordde fiscalist Peter van Peperstraten vragen van verenigingen over hun eigen situatie.


WORKSHOPS
Sportverenigingsbestuurders uit Gooise Meren konden kiezen uit meerdere workshops om hun kennis te vergroten:

1.       Wat zijn per januari 2019 de (financiële) gevolgen voor verenigingen naar aanleiding van de
wijzigingen in het sportbesluit en de btw-vrijstelling (Stichting Waarborgfonds Sport i.s.m. een fiscalist)

2.       Vier inzichten voor bestuurders (NOC*NSF)

3.       Sportief besturen (NOC*NSF)

4.       Rookvrije sportvereniging (GGD Gooi en Vechtstreek)

5.       Gezondere sportkantine (Team Fit)

 

SAVE THE DATE
Op maandag 11 februari 2019 organiseert de verenigingsondersteuner een thema-avond voor verenigingen over aansprakelijkheid.

 

Foto Album

Druk bezocht Sportcafé in het gemeentehuis van Gooise Meren