1e Sportcafé - een succes!

1e Sportcafé - een succes!

Inleiding

Het 1e Sportcafé is georganiseerd en was te gast bij voetbalvereniging BFC. In de kantine was alles van te voren klaar gezet: 4 tafels klaar, de beamer en de koffie stond klaar.
Om 19:15 uur kwamen de eerste verenigingen binnen. De wethouder kwam ook even langs voordat hij naar de raadsvergadering toe moest.
Vlak voor aanvang - om 19:30 uur - en de opening waren er 25 personen aanwezig (10 sportverenigingen uit Gooise Meren). Een mooie opkomst.

Aanbod

De wethouder neemt ook nog even het woord. Een van zijn doelstellingen voor de komende 4 jaar is om alle sportverenigingen rookvrij te krijgen. Een mooi doel, maar natuurlijk zijn er meer doelen om na te streven.

Binnen het Sportcafé is het niet alleen kennis halen maar ook kennis delen. De avond-voorzitter Jochum Jarigsma had 3 onderwerpen voorbereid en daarbij was de inbreng van iedereen gewenst. In 4 groepen is er flink gediscussieerd en zijn veel ideeën uitgewisseld. Ik denk dat iedereen wel met een paar nieuwe ideeën naar huis is gegaan.
Er is gesproken over:
* Consumentisme
* Hoe behoud in mijn vrijwilligers
* De nieuwe wet AVG
En daarna was het tijd voor Netwerken en een borrel.

Over de onderwerpen hebben alle deelnemers hun zegje kunnen doen en dat wat goed te zien. Iedereen was goed aan het luisteren en gaf zijn/haar ervaringen mee aan de andere deelnemers. Na de pauze moest iedereen - behalve de Buurtsportcoaches - een andere tafel gaan zoeken om zo weer nieuwe mensen te leren kennen en om weer nieuwe ideeën te horen.

Tijdens het Netwerken bleek dat iedereen blij was met de opzet van het Sportcafé en dat het zeker een meerwaarde vormt voor de verenigingen. Natuurlijk en gelukkig waren er ook nog wel een paar verbeteringen of wensen van de aanwezige verenigingen.

Op naar het 2e Sportcafe!

Contact

Meer informatie over Sportcafe:
Kick de Groot
E-mail: k.degroot@buurtsportcoachgoosiemeren.nl