Nationale buitenspeeldag

Nationale buitenspeeldag

Inleiding

In samenwerking met Versa Welzijn ging de Buurtsportcoach voor Jeugd zijn eerste project ondersteunen bij de Nationale Buitenspeeldag. Dit evenement werd bij het wijkcentrum De Uitwijk in Bussum gehouden.

 

Aanbod

Onder leiding van Kinderwerker Nicole Wendt en haar stagiaires werd deze middag georganiseerd en de Buurtsportcoach organiseerde een sportactiviteit in de nabij gelegen gymzaal. 

Waar de kinderen buiten oudhollandse spelletjes, sportactiviteiten deden met daarbij een reusachtige luchtstormbaan in het midden van het plein. Konden de kinderen binnen in de gymzaal, klimmen en klauteren gebaseerd op de thema van het evenement ‘jungle’. Dit deden we door spelletjes te spelen zoals tien tellen in de rimboe en apenkooi.

Voor een buurtsportcoach een ideaal moment om te laten zien en te vertellen hoe belangrijk het is dat kinderen genoeg buitenspelen en dat je al heel leuk iets kan bedenken met kleine materialen.

Versa bedankt voor de samenwerking. Voor de kinderen en ouders bedankt voor je aanwezigheid en voor de kinderen en ouders die dit evenement hebben gemist…. Zorg ervoor dat je er volgend jaar bij bent! Tot dan, Buurtsportcoach Jeugd Sidney Schipper.

Contact

Meer informatie:
Sidney Schipper
E-mail: s.schipper@buurtsportcoachgooisemeren.nl