Uitreiking zilveren kantine

Uitreiking zilveren kantine

Inleiding

PERSBERICHT     
 
Bussum, 31 augustus 2019
 
Tennisvereniging Naarden heeft zilveren kantine
Tennisvereniging Naarden ontving zaterdag 31 augustus tijdens het 50-jarig jubileumfeest van de vereniging een zilveren vaantje uit handen van wethouder Sport Alexander Luijten. TeamFit en Gooise Meren Beweegt zetten zich in voor een gezonder aanbod in sportkantines. TV Naarden is de tweede sportvereniging in de gemeente Gooise Meren met een gezondere kantine en de eerste met een zilveren kantine.

Kick de Groot, Verenigingsondersteuner van Gooise Meren Beweegt, legde tijdens de verbouwing van de kantine afgelopen winter de verbinding tussen de vereniging en TeamFit. Het was een mooie aanleiding om ook het kantine aanbod gezonder te maken. Een zilveren kantine houdt in dat er ‘een betere keuze’ mogelijk is voor bezoekers van de kantine en dat ze verleid worden om een gezondere keuze te maken. Kick de Groot: “Het is heel belangrijk dat er nu meerdere vragen zijn vanuit verenigingen voor een gezonder aanbod in de kantine. Wij begeleiden dit proces met plezier en spelen hiermee in op vraaggerichte verenigingsondersteuning.”

Gezondere keuze
De kantine dames Nicole Derksen en Simone Eerenstein verdienen alle credits. Zij hebben in een recordtijd binnen twee maanden het hele kantine aanbod aagepast:“Er zijn dranken met minder suiker en bruine in plaats van witte broodjes. Water drinken wordt gepromoot door de waterkan (met munt) op de bar. Toen leden hoorden dat er ook nog frikandellen waren, naast het gezonde aanbod, waren ze om. Gaandeweg krijgen we steeds meer positieve reacties. ”
 

Aanbod

Gooise Meren Beweegt
De Sportverenigingsondersteuner, Buurtsportcoaches en de Jongeren op Gezond Gewicht regisseur zijn onderdeel van Sportfondsen Gooise Meren. Zij ondersteunen en begeleiden sportaanbieders en bevorderen een gezonde leefstijl voor inwoners van de gemeente Gooise Meren. Daarbij staat regelmatig sporten en bewegen, gezond eten en drinken én buiten zijn met anderen centraal. Kijk voor meer informatie op de nieuwe website: www.gooisemerenbeweegt.nl
TeamFit is een landelijk initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht, gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Contact

Buurtsportcoach Gooise Meren / Sportfondsen Gooise Meren
Suzanne Zwerink
E-mail: s.zwerink@buurtsportcoachgooisemeren.nl
Telefoon: 06-30921052
Website: www.gooisemerenbeweegt.nl/LeefModule/Details/4169